بخارشوی و روش استفاده و آشنایی با قطعات و مدار الکتریکی و نحوه تعمیرآنها
عنوان :بخارشوی و روش استفاده و آشنایی با قطعات و مدار الکتریکی و نحوه تعمیرآنها
دیاگرام اجزای داخلی بخارشوی :
انواع مخزن بخار :
پمپ بخار شوی :
درپوش و سوپاپ اطمینان بخارشوی :
آموزش عیب یابی بخارشو :
آموزش تعمیرات بخارشو باید با عیب یابی دستگاه آغاز شود. برای تعمیر هر یک از لوازم برقی منزل، حتی ماشین و … ابتدا باید با مشکلات و معایب آن آشنا شویم. پسازآن بفهمیم که عیب مذکور از کدام قسمت دستگاه ناشی میشود. سپس بر اساس این اطلاعات بفهمیم که آیا میتوانیم خودمان ایراد پیشآمده را برطرف کنیم یا برای حل آن نیاز به حضور یک تعمیرکار داریم. در هر صورت مقاله آموزش تعمیرات بخارشور میتواند به ما کمک کند که چگونه با ایراد به وجود آمده رفتار کنیم. در این بخش تعدادی از مشکلات متداول بخارشو قید شده است. با پرداختن به جزییات و دلیل ایرادات به وجود آمده سعی داریم تا شما را با مشکلات این دستگاه و روش حل آن آشنا کنیم.
چرا بخارشو بخار نمیکند؟ برای تعمیر و عیب یابی چه باید کرد؟
اصول کار بخارشو بر اساس تولید بخار است. حال اگر دستگاه شما بخار نکند، عملاً هیچ کاری انجام نمیدهد. اما علت بخار نکردن بخارشو، غالباً ساده است. شما به راحتی میتوانید با استفاده از مقاله آموزش تعمیرات بخارشو، دستگاه خود را به صورت مرحلهبهمرحله عیب یابی و ایرادات به وجود آمده را برطرف کنید.
برای عیب یابی بخارشو ابتدا باید به سراغ مخزن دستگاه بروید. آن را بررسی کنید و از وجود آب در آن مطمئن شوید. گاهی اوقات در اثر استفاده مداوم از دستگاه، آب موجود در آن بخار میشود و نیاز است مخزن بخارشو مجدداً از آب پر شود. گاهی هم میزان آبی که درون مخزن بخارشو ریختهاید کافی نیست. به همین علت بخار به دست نمیآید یا بخار ایجادشده کم است. سعی کنید از حجم کافی، آب درون مخزن استفاده کنید. همچنین پر بودن مخزن را به صورت مداوم بررسی کنید.
در مرحله دوم، کلاهکی که در زیر مخزن بخارشو قرار دارد را بررسی کنید. اگر در جای خود لق میزند و به درستی نصب نشده است، از نصب صحیح آن مطمئن شوید.
در مرحله سوم پس از بررسی مخزن و آب موجود در آن و چگونگی قرار گرفتن کلاهک زیر مخزن، دستگاه خود را روشن کنید و دکمه روشن را تا زمانی که دستگاه بخار بدهد نگهدارید. اگر همچنان بخاری مشاهده نمیکنید، بخشهای دیگری از این دستگاه باید مورد بررسی قرار بگیرند.
برخی علت های دیگر بخار نکردن بخارشور
علت بخار نکردن بخارشو، ممکن است در فیلتر آن باشد. برای اینکه بفهمید فیلتر باید تعویض شود یا نه مخزن را بیرون بیاورید. سپس در قسمتی که متصل به فیلتر دستگاه است آب سرد بریزید. با فشردن دکمه روشن دستگاه باید بخار کند. اگر بخار را مشاهده کردید. پس مشکل از فیلتر دستگاه است و باید آن را تعویض کنید. در غیر این صورت برای عیب یابی بخارشو باید بخشهای دیگر دستگاه را موردبررسی قرار دهید.
در مرحله آخر، ممکن است منافذ و سوراخهایی که بخار از آن خارج میشود در اثر به وجود آمدن رسوب، بسته شده باشد. این رسوبات به دلیل استفاده از آب شهری درون مخزن بخارشو، به وجود میآیند. زیرا آب شهری و آب معدنی دارای املاحی است که با بخار شدن آب موجود در مخزن بخارشو، تبخیر نمیشوند. این املاح از آب جداشده و به صورت رسوبات جامد در منافذ خروجی بخارشو باقی میمانند و درنهایت موجب مسدود شدن مسیر خروج بخار میشوند. این رسوبات به راحتی در این منافذ قابلمشاهده هستند، اگر دستمال زمین شوی را در بیاورید، حتماً متوجه این رسوبات خواهید شد. اما برای از بین بردن رسوب بخارشو چه باید کرد؟ در مقاله آموزش تعمیرات بخارشو با چگونگی از بین بردن آنها آشنا خواهید شد.
برای از بین بردن رسوب بخارشو چه باید کرد؟
شما میتوانید این رسوبات مزاحم را با روش دستی تمیز کنید. به این صورت که تمام رسوبات موجود در این منافذ را با استفاده از وسیله مدنظرتان، بتراشید و آن را تمیز کنید. برای این کار لازم است دستگاه شما خاموش و خنک باشد. اما اگر میخواهید تمام رسوبات و باقیمانده آنها از دستگاه پاک شود ما استفاده از سرکه را پیشنهاد میکنیم. برای این کار سرکه سفید را با آب مقطر یا آب تصفیهشده مخلوطکنید و درون مخزن بخارشو بریزید. سپس دستگاه را روشن کرده و اجازه دهید بخار تولید کند. پس از خالی شدن مخزن، تمامی رسوبات موجود در منافذ خروج بخار از بین رفتهاند.
هرچند که برای استفاده از سرکه آن را با آب رقیق میکنید. اما نمیتوان بوی ایجادشده از آن را نادیده گرفت. این بو همچنین در مراحل بعدی استفاده از بخارشو نیز باقی میماند تا در اثر استفاده مداوم از دستگاه، کاملاً از بین برود. اگر دوست ندارید بوی سرکه در فضای خانه شما بخش شود. میتوانید برای از بین بردن رسوب بخارشو از جرمگیرها نیز استفاده کنید. این مواد را با آب رقیق کنید و سپس در مخزن دستگاه بریزید.
علت نهایی بخار ندادن بخارشو، المنت حرارتی آن است. اگر این بخش خراب شود، بخارشو نمیتواند بخار تولید کند. برای تعمیر و تعویض المنت بخارشو از یک متخصص کمک بخواهید.
چرا بخارشو روشن نمیشود؟ برای تعمیر و عیب یابی چه باید کرد؟
دلیل روشن نشدن آن ممکن است اتصالات دستگاه و یا برقرسانی منزل باشد. برای بررسی علت روش نشدن بخارشو، ابتدا پریز برقی که سیم بخارشو به آن متصل است را از لحاظ، برقرسانی بررسی کنید. برای این کار میتوانید از یک مولتی متر استفاده کنید یا اینکه وسیله برقی دیگری را به پریز متصل کنید.
به همان میزان، این مشکل ممکن است ناشی از خود دستگاه باشد. برای عیب یابی بخارشو ابتدا از سیم کابل آن شروع کنید. اگر کابل دستگاه دچار زدگی و آسیب باشد، ممکن است دستگاه بخارشو شما روشن نشود. یا حتی قطع و وصل شود. اگر متوجه بروز چنین مشکلی در دستگاه خود هستید. سعی کنید آن را برطرف کنید. زیرا علاوه بر مشکلاتی که در هنگام استفاده از دستگاه به وجود میآورد. ممکن است حادثهآفرین نیز باشد.
مرحله بعدی برای عیب یابی بخارشو، دکمه روشن/ خاموش است. این دکمه ممکن است گیر کرده باشد. درنتیجه دستگاه روشن نشود. یا حتی ممکن است از جای خود خارجشده یا هرز شده باشد. در هر صورت اگر متوجه شدید که مشکل دستگاه شما از این دکمه است، آن را تعمیر یا تعویض کنید.
ممکن است موتور نیمسوز شده باشد،
چرا سیستم اسپری بخار کار نمیکند؟ برای تعمیر و عیب یابی چه باید کرد؟
بخشی که در بخارشو موجب، حرکت قطعات متحرک و اسپری بخار میشود، تسمه است. تسمه دستگاه را بررسی کنید. تسمه ممکن است بهمرورزمان، در اثر داغ شدن بیش از حد، از اندازه اولیه خود بزرگتر شود. درنتیجه شل میشود. یا حتی ممکن است ساییده شود و مشکلاتی را دستگاه بخارشو ایجاد کند. اگر تسمه دستگاه شما دچار مشکلاتی شده است، آن را تعویض کنید. همچنین خراب شدن دکمه اسپری بخار نیز میتواند موجب، بروز چنین مشکلی شود. بروز مشکل در دکمه اسپری بخار کاملاً مشهود است و با جایگزینی آن ایراد به وجود آمده برطرف خواهد شد.
چرا بخارشو تمیز نمیکند؟ برای تعمیر و عیب یابی چه باید کرد؟
برای عیب یابی دستگاه از مخزن شروع کنید. آن را از لحاظ تمیزی و پر بودن بررسی کنید. گاهی اوقات در اثر ماندن آب در مخزن، دیوارههای آن کثیف میشود. سپس فیلتر را بررسی کنید. اگر فیلتر دستگاه کثیف باشد، درست همانند جاروبرقی، نمیتواند سطوح را به خوبی تمیز کند.
نکات مهم در نگهداری از بخارشو
1 – بهتر است در استفاده از دستگاه بخارشو از آب تصفیهشده یا آب مقطر استفاده کنید. اگر هیچیک را در دسترس ندارید بهتر است به منظور جلوگیری از رسوب بستن دستگاه، از آب از قبل جوشیده و سرد شده استفاده کنید.
2 – بهتر است هرچند وقت یکبار رسوب موجود در منافذ بخارشو را با استفاده از مخلوط آب و سرکه یا مواد جرم گیر تمیز کنید.
3 – بهتر است به منظور جلوگیری از بروز حساسیت، پارچه کف شوی را در معرض گرد و غبار قرار ندهید.
4 – پس از هر بار استفاده از دستگاه، مخزن را خالی کنید. سعی کنید تمام آب موجود در دستگاه را به خوبی تخلیه کنید تا از خرابی و رسوب بستن آن جلوگیری شود.
برای تعمیر و بررسی بخار شوی خود به آدرس ذیل مراجعه و یا با شماره 09126154506 تماس بگیرید.
برای آموزش رایگان می توانید به سایت مرکز فنی و حرفه ای شهرری مراجعه و در کارگاه لوازم خانگی فرخی ثبت نام کنید.
برای ثبت نام در مرکز فنی و حرفه ای بر روی لینک روبرو کلیک کنید : www.reytvto.ir
ارتباط با ما :
آدرس :
شهر ری – خیابان رجایی – سه راه ترانسفو – خیابان انبار نفت – مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهر ری – کارگاه لوازم خانگی فرخی
تلفن : 02155209679
البرز _ کرج – عظیمیه _ پل آزادگان _ ابتدای خیابان مطهری لاین کند رو _ بین شاهد ۲ و سلمانی ساوجی _ پلاک ۹۰۱ _ ساختمان کوروش _ طبقه۴ _ واحد ۱۲ _ مجتمع فن و حرفه
تلفن : 02632551969
در واتساپ نیز می توانید با شماره زیر ارتباط برقرار نمایید.